Thursday, May 13, 2010

DiRiKu BuKaN AkU??

Lama sungguh hari berlalu
Hening malam menyiksaku
Bila bersendirian sepi jadi pilu

Kau pergi aku yang hilang
Sedikit pun hidup tak senang
Langit cerah ku renung mendung kelabu

(korus)

Kerana diriku bukan aku
Tiap kali kau menjauh
Fikiran tak keruan
Jiwa rasa kekosongan
Diriku bukan aku
Tiap kali kau menjauh
Pulangkan dia ke pangkuanku

Yang digemar menjadi bosan
Sukarnya cari ketenteraman
Bila hati bersedih semuanya tak betul

Ku cuba setabah hati melupakan
Dirimu dari ingatan
Tapi semakin dicuba semakin rindu


~Ku Bukan Aku..by TILU~

Friday, May 7, 2010

Dan keputusannya..

Kenapa aku tibe2 nak menggunakan tajuk tu utk entri kali nie..hurmm..sebab..sebab..keputusannya adalah...jeng..jeng..jeng...
Semalam aku sekali lagi ke PPUM untuk tahu result scan aku lepas..scan??aikk..scan baby ke nie??kawin pun idak lagi..terlupe lak nk cerita..23 April 2010 hari tu aku ke PPUM untuk g scan leher aku nie..disebabkan aku bz dengan exam dalam waktu tu,aku dah terlupe nak cerita..pas ambik result darah, doktor kata darah aku clean..maknanya aku takde pe2 penyakit lah kan..syukur..tapi pastu dokto suh lak g scan untuk tgk bengkak kat leher aku nie sebab ape..
So..petang tadi dengan penuh debaran nya (dah la sensorang kan ) aku pun tunggu dengan penuh suspen+mengantuk pun ada..aku nye nombor giliran 2090..cantik nombo tu..tapi waktu aku sampai baru nombor 2030..makkk aiii!!lambatnye lagi..nasib aku de beli paper..setiap perkataan lah aku g baca..nak 'meluangkan' masa yang memang banyak tu..aku terus tunggu dan menunggu...
dalam sejam tu..nombor giliran aku di panggil gak..jeng..jeng..jeng..
suspen nie..so doktor India nie pun buka la report aku yg g scan hari tu..
jeng..jeng..jeng....so hasil scan tu..aku disahkan..ada TIROID!!!hurmmm..terkedu la jap..pelik..sebab ujian darah aku clear..nk wat cmner..katanya bengkak kt leher nie dikesan TIROID..ade 2 benjol..satu 4cm, dan satu lg dalam 2.5cm..hurmmm..aku tarik nafas jela..then dalam hati aku pun kata..aku dapat penyakit lak taun baru nie..REDHA!
pastu dokto kata aku kena g buat FNAC..atau dalam bahasa doktonye>>Fine Needle Aspiration Cytology..terima kasih kepada MA kat Tangjung Rambutan a.k.a my little sister sebab bagi tau pe dia FNAC tu..haha..yg aku tau aku just angguk2 je la bila doktor tu kata aku kena wat FNAC..rupenya menatang nie adalah satu kaedah untuk cek samada kita ade sel kenser ke tak..sel kenser??takut lak bila dengar..sakit ke tak..tu adik aku tak tau..maybe dicucuk kt leher tu kot..tunggu jela nnt aku cite cmne ek..yg aku harap..TIROID aku nie bukan jenis yang merbahaya..Aminnnn!!
De moral of de story..walaupun kita nampak sihat..pergilah cek kesihatan kita..mcm aku nie..nasib je perasan ade bengkak kat leher nie..terus pergi jumpe dokto..tp lepas nie ape yang jadi aku pun belum pasti..
Sesungguhnya kita hanyalah merancang..dan Dia yang mengetahui segalanya..

Monday, May 3, 2010

PD Oh PD!!

Hari ni mood masih kat PD..malas rase nak keje..hehe..almaklumla..3 hari kami (aku, izza, erna, saliha & kak Isma) merehatkan badan dan fikiran ke sana..
Menginap di Avillion Admiral..mmg terbaek!!sape2 nak cuti2 Malaysia leh la g tido kt situ..bilik besar..cantik lagi..1st class nye bilik lah! pastu ada private beach utk penginap2 kt sini..ade kapal2 gedabak ala2 kat negeri omputih tu kan..hehe..mmg cantik lah permandangan kt hotel nie..leh la lupe segala masalah bila pergi sini..
Aktiviti selama kt PD..seperti yang dirancang..g pantai..mandi pool..g jalan2 cari makan..yg paling byknye makan jela..iskk..terasa naik badan nie gie sana..tu baru gie 3 hari..kalu gie 3 minggu aku tak tau la cmne..mau balik KL jadi badak berendam kot..wakaka..
So selepas nie kitaorang merancang utk pergi bercuti-cuti Malaysia ke pulau2 lak..pulau mane tu..sedang dipikirkan..yang dah dilistkan mungkin Pulau Redang..tapi kalau tak jadi pun mungkin ke pulau belah-belah Pantai Timur..tu lah perancangan nye..Insyaallah..kita hanya merancang kan..Dia gak yang menentukan..
kepada my beloved frenz..geng heyy ladiess!!!thanks 4 de lovely moment!!muackkksss!!luv u all..nnt kita g jejalan lg ek!!
pemandangan kt sana

pose kt dalam bilik
lampu tido yg cantik

*p/s-gambar-gambar tak banyak lagi..sebab dalam kamera mek Sally..tungguuuu

Exam dah Abis!!

Weeehhuuuuuu...!!Syukur Alhamdulillah..akhirnnya abis gak exam yang men'stress'kan jiwa dan raga nie..hehe..30.04.10 jam 10.30 pagi..bila pegawai jaga exam tu bg tau masa dah tamat..semua pelajar diminta berhenti menulis..fuhhhh..lega rasenya..walaupun tidaklah secemerlang mane jawapan aku tu kan..rase lega gler bila exam dh abis..hehe..
pasni kelas cuti seminggu..tp aku akan pulun lak untuk buat keje kt opis seminggu tu..then bila kelas buka..aku pun tak sure aku akan dapat masuk kelas ke tidak..al maklumla.time tu deadline keje aku..kalu tak..mmg aku yg DEAD!lah..hehe..
pas abis exam tu aku n de geng terus cau g PD!wahhh..nie kira 1st vacation kitaorang yg plan..Alhamdullillah..bjalan lancar..nnt bce entry seterusnye ek!!hehe..
gambar-gambar kami masa study..mcm-mcm ragam

konon nk meramal soalan la ni..hehe..
sedapnye makan nasik kukus waktu tido kt umah Uni..nyam..nyam..